Crazy Cup 2023

Uplynulý víkend byl pro nás ve znamení dalšího pohárového turnaje, tentokrát Crazy Cupu v Novém Městě pod Smrkem. Obě naše družstva, tedy Hop Trop PRAGUE i Hop Trop HURRICANE, byla díky svým časům z minulých turnajů zařazena do divizí s výrazně rychlejšími soupeři. Vzhledem k synchronizovanému hárání hned tří našich fen a „dovolené“ čtvrté feny jsme však byli drobátko v oslabení, a tak jsme Hurikány museli doplnit o tři „panteří“ psy, a čtvrtý panteří pes posílil Prágy. Hurikáni šli do boje se čtyřmi desetiletými psy; také proto bylo jasné, že z pozice favorita rozhodně nenastupujeme a že tentokrát můžeme jen překvapit.

V Prágách měl „obnovenou premiéru“ mladý borderkoliák Roník, který je sice rychlý jak blesk, ale s jeho soustředěním to na prvních dvou letošních turnajích nebylo nijak valné a postupně proto nabíral zkušenosti v Hurikánech a Panterech. Až na posledním turnaji se výrazně zlepšil, a tak putoval zpět do Prágů a my byli zvědaví, jak mu to půjde. A dopadlo to na výbornou!!! Roník běhal rychle a soustředěně, s výjimkou jednoho rozběhu odběhal celý turnaj, jeho časy se vesměs pohybovaly pod 4 s a hned dvakrát zaběhl čas 3,78 s!!! Zejména jeho zásluhou si Prágové celkem stabilně drželi čisté časy výrazně pod 17 s, a to i v sestavách se dvěma malými psy! Sobotní čas 16,97 s stačil po prvním dni na 4. místo v pětičlenné divizi.

Prágové na střídačce

V nedělní vyřazovačce pak Prágové sice prohráli hned první rozběh, ale následně další dva vyhráli, když jejich soupeři chybovali. Čtvrtý rozběh a další prohra už sice znamenala stopku, ale s nejlepším časem 16,93 s nakonec obsadili cenné 3. místo v nadupané 2. divizi. Škoda jen, že se nepodařila ještě nějaká výraznější „šestnáctka“, protože sestava Roník-Fay-Axelle-Carmela na ni beze sporu měla.

Hurikáni, kterým se v nejrychlejší sestavě příliš nedařilo, a v ostatních museli poněkud improvizovat, obsadili po prvním dni 4. místo ve 4. divizi, a to s nejlepším časem 18,77 s. Do nedělních vyřazovacích rozběhů pak šli ve zcela přeskupeném pořadí, kdy se borderstafka Cayenne vrátila na startovní pozici (kde před 9 lety začínala). Ani tento taktický manévr však nepomohl a Huri skončili ve své divizi na posledním pátém místě. Holt není každý den posvícení a někdy musí stačit pocit „hezky jsme si zaběhali“ – a to my teda joooo! 😃

Hurikáni na střídačce

Celkově to byl moc povedený víkend, psíci i lidi fungovali tak, jak měli, nikdo se nezranil a užili jsme si to 🙂. Velké poděkování na závěr patří Ingrid z Refydog, která nám dala po minulém turnaji dohromady hned několik pochroumaných pejsků, takže mohli opět běhat naplno.